26. syyskuuta 2012

Pelit ja vehkeet! ;)

Tämä viikko näyttää taas olevan laatuaan sellainen että aikaa käsitöille ei ole juurikaan tähän asti ollut, eikä loppu viikko näytä yhtään sen paremmalta. =(

Mutta jos tähän väliin esittelisin vaikka ompelukoneistoni joiden kanssa eletään välillä enemmän ja välillä vähemmän yhteisymmärryksessä. =)


Brother Innov-is 900


Brother x-3Eva harmony 9102D


Brother 2340CV


Koneisiin hankittuja lisähärpäkkeitä =)
6 kommenttia:

 1. Moiks!

  Kylläpä sinulla onkin noita härpäkkeitä ja koneita :). Itsellä olisi nyt toiveissa ostaa peitetikkisaumuri ja olin jo vähän katsellut tuota brotheria, millainen sinullakin on. Oletko ollut tyytyväinen ja onko helppokäyttöinen? Ja nauhanohjain sinulla taisi myös siihen olla, ellen ihan väärin katsonut. Toimiiko se hyvin? Kyselyikä vaivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka vaan!

   Juu onhan noita koneita ja härpäkkeitä kertynyt. =) Tuohon brotherin peittariin olen ollut tosi tyytyväinen, aluksi tietty oli aika säätöä ja opettelua mutta niin se on aina uuden koneen kanssa. Ainut mitä välillä kaipaisin on lisää tilaa tuohon neulojen oikealle puolelle. Muuten kone on kyllä ollut hyvä, langoitus esim. tosi helppoa.

   Brotherin peittarissa on tosin aika suolainen hinta verrattuna esim. janomen peittariin. Tosin siitäkin on eriäviä mielipiteitä on janomen kone hyvä vai huono. Nämä on näitä ikuisuus kysymyksiä ja makuasioita joista ei voi kiistellä. Mutta brotherin konetta voin kyllä omasta kokemuksesta suositella. Oman koneen ostin esittelykoneena, sain aika paljon edullisemmin kuin mitä muuten olisi maksanut. Ja kone oli kuitenkin ihan uudenveroinen, oli ainoastaan langoitettu.

   Ja tuo nauhankääntäjä on ihan mahdottaman hyvä kapistus, ilman en enää pärjäisi ollenkaan. Nauhankääntäjän tilasin ebaysta, maksoi n. 20 euroa postikulujen kanssa. Alkuperäinen nauhankääntäjä olisi maksanut n. 130 euroa + postarit päälle joten ei tarvinnut kahta kertaa miettiä kumman ostan. Ja toi "feikki"kääntäjä toimii ihan loistavasti, kääntäjän kiinnitän koneeseen vaan sinitarralla ja hyvin on toiminut.

   Laitan sulle tähän muutaman linkin joista on toivottavasti hyötyä sinullekin. Toivottavasti vastauksesta oli apua. =)

   http://katiekadiddlehopper.blogspot.fi/2011/05/binding-proposition.html

   http://stitchesandseams.blogspot.fi/2001/01/coverstitch-all-stuff.html

   http://piiloaitta.blogspot.fi/2012/03/asiaa-peitetikkikoneesta.html

   Poista
 2. Hei! Sinulla näyttäisi olevan saumurina Eva 9102D. Saisin sellaisen melko uuden hintaan 160 euroa, kannattaisiko ostaa. en ole nopealla googletukselle löytänyt sille mitään hintaa uutena. kiitos kovasti vastauksesta etukäteen!!!!!
  T. Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Minä ostin oman saumurini vajaa kolme vuotta sitten uutena, sattumalta löysin paikallisesta Anttilasta. Muistelisin että olisin silloin koneesta maksanut 250 euroa. Tosin kone oli myynnissä tarjoushintaan koska kone oli tilattu Netanttilan varastolta asiakkaalle joka ei sitä sitten ollutkaan ostanut. Myivät koneen siis joitakin kymmeniä euroja halvemmalla pois koska niitä oli vaan se yksi eikä eva-saumuri kuulemma kuulunut "tavis"Anttilan valikoimaan. Mutta joka tapauksessa uutena kone olisi maksanut alta 300 euroa joka tapauksessa. Joten uudenveroisesta koneesta tuo 160 euroa vaikuttaa ihan kohtuulliselta hinnalta. Sen verran mitä olen tässä parin vuoden aikana seurannut koneiden hintoja niin kovasti ovat hinnat nousseet.

   Ja saumuriin olen ollut tosi tyytyväinen, hyvin on pelannut koko ajan. Helppo mielestäni käyttää ja neulojen vaihto, koneen puhdistus ja pari tippaa öljyä silloin tällöin on olleet ainoat huoltotoimet mitä kone on tähän asti vaatinut. =)

   Terveisin Rouva Routa

   Poista
 3. Moi!
  Sulla näyttäis olevan sama saumuri käytössä kun mullakin. Nyt ensimmäistä kertaa olisi edessä neulojen vaihto ja ohjekirja sai mut ihan ymmälleen, neula pitäisi olla HA-1SP #14 tai #11? Millaisia neuloja sä olet käyttänyt ja mistä olet niitä löytänyt? Onko tuollainen neula joku erikoinen vai onko noi ihan perusneuloja, joita saa marketeistakin?

  -Smirge-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ihan tavalliset neulat käy tuohon saumuriin, mulla esim. ihan Prymin, Schmetzin ja organin neuloja ollut käytössä, järjestelmä 130/705 neulat siis toimii tässä masiinassa. Eli kunhan se neulan kiinnityspään takareuna on vaan sellainen litteä. Ebaysta tilaan nykyään noita HAX-1 ja HAX-1SP neuloja, ne taitaa olla Organ merkkisiä, ovat paljon halvempia sieltä tilattuna. Ne toimii kyllä melkeen parhaiten mutta kyllä noilla marketeista ja kangaskaupoista saatavillakin pärjää ihan hyvin, saumuri ei ole niin ronkeli ollu ainakaan minulla.

   Mulla on tässä postauksessa http://roudanmuruset.blogspot.fi/2012/08/ensimmaiset-villasukat-syksyyn-ja.html kuvat noista neuloista mitä olen ebaysta tilannut. Peitetikkikoneeseen alunperin noita super stretch neuloja tilasin jotta hyppytikit yms. sellaiset nikottelut häviäisi ja toimi! =) Siitä asti olen vain näitä neuloja käyttänyt! =)

   Ainakin näistä nettikaupoista löytyy näitä neuloja jos haluat kokeilla:

   http://www.hannankangas.fi/product_catalog.php?c=29

   http://tirsokas.com/shop/cat/product_catalog.php?c=86

   http://www.sampsukka.com/neulat-c-10_109.html

   Toivottavasti vastauksesta on apua sinulle! =)

   Poista

Kiitokset kommentistasi!