14. lokakuuta 2012

Löytyi muutama kukkutimuru!

Tämän viikon loppupuolella on kertynyt erinäköisiä kukkutimurusia kasaan, niitä on tullut postista, eilen ommellut asusteet itselle ja tämän päivän kirppistelyt, eli paljon on asioita joille voi hymyillä ja joista voi riemuita! =)


Torstaina kävin iltavuoron jälkeen hakemassa vielä postista muutaman sinne saapuneen paketin. Yhdestä paketista löytyi ihania kankaita jotka tilasin tällä kertaa Kestovaippakaupasta. Nuo autokankaat oli tosi wau ja pilkkukankaat ei koskaan voi olla muuta kuin wau wau! ;) Näistä kankaista on jo selvät visiot minun pään sisällä mitä niistä tulee. Tekeleet ilmestyy varmasti sitten myös tänne jahka valmistuvat. Sitten parit muut paketit sisälsi lisää täytettä kirjahyllyyn. Joka tyypin kaavakirja II on ollut hankintalistalla jo ikuisuuden, no nyt lopultakin se löytyy siis minunkin hyllystä ykkösosan vierestä! Yoshiko Tsukiorin Kauniit puserot ja mekot kirja ja Edie Eckmanin Villiä virkkausta oli sitten vähemmän harkitut ostokset mutta äkkiä selattuani molemmat vaikutti ihan lupaavilta kirjoilta ja kun ne vielä olivat alennuksessa molemmat niin pitihän ne ostaa...Eilisen iltapäivän ompelukset näkyy yllä. Tein itselle uuden pipon ja kaulurin, mallit on ihan summassa leikelty ilman mitään sen kummempia kaavoja. Pikku-ukkokin halusi koittaa äidin uusia tamineita, sen aikaa ne juuri ja juuri pysyi päällä että kerkesin kuvan ottamaan. =) Joutsen trikoo on tilattu Bellapuulta jokin aika sitten. Tämä kangas kuuluu taas siihen sarjaan että en oikein tiedä mitä siitä ajatella, myönnetään että tämän kanssa kävi myös klassinen Sulo Vilén- ilmiö eli kun halvalla sai niin pitihän se tämäkin ostaa... Kangasta oli kaikkiaan 2 metriä, pipon ja kaulurin lisäksi leikkasin siitä vielä itselle tunika kankaat jotka nyt odottaa ompelua ompeluhuoneen pöydällä...
 Lauantaina oli sitten vuorossa pitkästä aikaa vähän kirppistelyä. Edellisestä kirpparikierroksesta on tosiaan kulunut jo tovi, olen vähän boikotoinut paikallisia kirppareita koska hinnat ja myynnissä olevat tavarat ovat molemmat olleet hirveitä! No mutta tällä kertaa sattui vissiin kohdalle se hyvä päivä. Tavaraa tarttui mukaan tällä kertaa ihan kivasti, sekä itselle että lapsille. Lapset sai muutaman uuden kirjan ja esikoinen aivan loistavan vastakohdat-palapelin. Muutama muu kirjakin löytyi, mutta niistä kehkeytyi heti aarteita minulle ja niitä ei anneta lapsille luettavaksi ilman valvovaa silmää. Toinen oli Hans Petersonin Se suuri lumipyry, joka kertoo tarinan siitä mitä kaikkea tapahtui niinä kolmena päivänä, jolloin pyrytti ja pyrytti niin, että nietokset kasvoivat miehen korkuisiksi ja autot pysähtyivät tielle ja kaikki matkalaiset tulivat hakemaan suojaa Timon, Leenan ja Ritvan kotoa. Tämä kirja on painettu vuonna 1964. Ja toinen löytö oli Leena Erkkilän kirjoittama Kukkutimurusia vuodelta 1968. Tämä kirja sisältää hellyyttäviä pikku satuja. Tässä pieni pätkä suoraan lainattuna kirjan nimikkosadusta:

KUKKUTIMURUSIA

"Pienet säkit selässä juosta vilistivät pikkuiset keltamekkoenkelit etsimään kukkutimurusia. Heille oli sanottu näin: -Etsikääpä rakkaat keltamekkoenkelit kukkutimurusia, sillä niitä kyllä on. Monet ihmiset sanovat, ettei kukkutimurusia ole ja kulkevat suu mörröllään ja silmät tuikeina. Noukkikaa säkit täyteen kukkutimurusia ja tyhjentäkää ne sitten mörrittävien ihmisten eteen, että hekin hymyilisivät.
Keltamekkoenkelit olivat innoissaan. Oli hauskaa etsiä kukkutimurusia ja panna ihmiset nauramaan."
(Kukkutimurusia Leena Erkkilä 1968, WSOY)

Tämä kirja on kyllä kerrassaan valloittava ja nostattaa väkisinkin hymyn huulille...

Muita kirppislöytöjä oli kuvissa näkynyt pyöröpuikot, neulenukke, kirjontalankoja, erilaisia nauhoja ja pitsejä ja aivan ihana puuvillakankaanpala. <3

Ja tuli meille muutama uusi asukaskin, koira-vauva ja nukke-vauva. =)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommentistasi!