13. maaliskuuta 2013

Palomies-tossut

Esikoinen tarvitsi kiireesti uudet tossut kun Angry birds -tossut alkoivat vedellä viimeisiään. Edelliset tossut on vain pari kuukautta sitten ostetut ja olivat minun mielestäni ihan älyttömän kalliitkin. No tästä suivaantuneena että kaupasta ostetut tossut eivät mitään kestä, päätin tehdä tossut itse.

Pitkään tiedossa ollut mutta jostain syystä aina kokeilematta jäänyt kaava ja ompelu-ohjeet löytyvät TÄÄLTÄ. Kiitos siis Marialle kaavasta ja ohjeesta!
Itsellä ei ollut nahkaa muuten ylitse pursuavassa kangasvarastossa joten päätin tehdä tossut neuloksesta. Keinonahkaa löysin palan josta tein pohjat tossuihin. Tossut kokoa 28. Sitten tossun testauskuvia:
               Palomiesneulos MAJAPUU
               Keinonahka ja kuminauha omista varastoista.

14 kommenttia:

 1. Onpahan hienot. Kyllä äiti osaa. Otan itsekin nämä ohjeet käyttöön. Mukavaa kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) Mukavaa kevään odotusta myös sinulle!

   Poista
 2. Älyttömän hienot tossut! Nämä voi varmasti surutta pestä pesukoneessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiitos myös sinulle kaavan ja ohjeet jakamisesta. Mietin samaa että varmaan uskaltaisi pestä koneessa, täytyy sitten tehdä uudet jos menee pilalle. Mutta ihan suosikit näistä tuli heti kun valmistuivat, poika on kulkenut näissä siitä saakka. Ainoastaan on riisunut jalasta nukkumaan mennessä ja silloinkin tossujen pitää olla sängyn vieressä että ne voi heti pukea jalkaan kun herää. =)

   Poista
 3. Hyvän näköiset tossut, pitää itekki testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti testata! =)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyypä laittaa haaste eteenpäin! =)

   Poista
 5. Ihanat! Minunkin pitäisi tehdä vanhemmalle neidolle uudet tossut kun edelliset alkavat olla pienet (:

  VastaaPoista
 6. Upeat! Tein itsekin yhdet kokonahkaiset juuri Marian ohjeella, kiitos vielä siitä. :) Huippuidea käyttääkin tähän neulosta, pitää ottaa heti työn alle kun nahkaisiin tulikin tehtyä aivan liikaa kasvunvaraa. Mutta miten tein sen alavaran halkion vai teitkö sitä näihin ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä on vähän hengittävämmät kuin ihan koko nahkaiset. Pääliosan piirsin ja leikkasin yhdestä osasta. Ennen kuin ompelin alavaran nurjalle kujaksi tein siihen kaksi pientä napinläpeä joista kumpparin voi pujottaa läpi.

   Poista

Kiitokset kommentistasi!