31. toukokuuta 2013

Minipeittoja ja -sukkia

Keskiviikkona vein ensimmäiset Iloa ja lämpöä lapsille -keräykseen tekemäni jutut odottamaan luovutusta sairaalaan. Ensimmäisten villasukkien ja vaatesetin (klik!) lisäksi matkaan lähti myös nämä väkerrykset:
Kaksi paria lisää pätkittyjä junasukkia. Lankana taas Novitan Nalle, jämäkeristä tehty, raitoja en taaskaan yrittänyt sen enempää kohdistella. =)

Kassiin sujahti myös kolme kappaletta tälläisia pikkuisia peittoja, koko kaikissa n. 45 cm x 45 cm.


Tilkkutöiden tekemisestä minulla ei ole oikeastaan aikaisempaa kokemusta joten aika "musta tuntuu" -meiningillä nämä syntyi. Mutta ihan kivoja näistä tuli ja ennen kaikkea näiden ompeleminen oli tosi hauskaa.
Kaikki kolme peittoa näyttää toiselta puolelta samanlaisilta, tilkkublokkeja ompelin tarkoituksella vähän eri tavalla että peitot eivät olisi ihan samannäköisiä. Kuviollinen puuvilla on Kangas-Mallan lahjoittamaa, yksivärinen flanelli omista varastoista. Peittojen välissä on fleeceä, fleece on peräisin vanhasta torkkupeitteestä.
Kaikista peitoista tuli värityksen puolesta ehkä enemmän poikaväriset joten nappasin itselleni vielä lahjoituskankaista vähän tyttömäisempää puuvillaa. Jos vielä parit "tyttö"peitot ompelisi. =)

Ja muistakaa, arvontaan ehtii vielä mukaan. Osallistumaan pääset TÄSTÄ!

8 kommenttia:

 1. ihanaisia juttuja olet tehnyt taas kerran. Tilkkupeitot on aivan ihania. jospas itsekkin saisi ompelukoneen liikenteeseen vaikka heinäkuussa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) Pitänee varmaan perehtyä miten näitä tilkkutöitä oikeasti kuuluisi tehdä, ihan mahtavaa puuhaa.

   Poista
 2. Voi ei kuinka ihania sukkia ja peittoja. Mie oon miettinyt aina, että tilkkuhommat kuuluu hamaan tulevaisuuteen, mutta nyt nekin on oudoti ruvenneet kiehtomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) Minäkin olen aina kuvitellut että tilkkutöiden tekeminen on jotenkin vaikeaa, tekniikasta tosin ei vielä mitään hajua. Ehdottomasti aion opetella tilkkutöiden tekemistä jatkossa lisää.

   Poista
 3. Ihanat peitot ja hyvään tarkoitukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) Ja hyvälle mielelle tulee näistä kun tietää että menevät tarpeeseen.

   Poista

Kiitokset kommentistasi!