12. heinäkuuta 2013

Buzzador: Vanish 2013, osa II

Pääsin tosiaan testaamaan Vanishin tahranpoistoaineita Buzzadorin kautta. Tietoa paketista ja ensimmäistä pesutestistä löydät TÄÄLTÄ!

Eli tässä seuraava pesutesti ja sen tulokset. Koska paketin mukana tullut kangas oli kovin pieni päätin käyttää omista varastoista löytyviä rättejä testin tekemiseen.

Pesutesti kaksi lähti liikkeelle siitä että sotkin kolme rättiä samoilla tahroilla ja tarkoituksena oli käsitellä ja pestä ne vähän eri tavoin ja katsoa kuinka käy.
Rätit näytti tältä ennen käsittelyjä ja pesuja. II ja III rätit olivat ilman tekstejä, niissä vain numerot.
Eli tässä lähtötilanne, rätit sotkettiin seuraavilla aineilla ja tahrat saivat kuivua hetkestä useampaan tuntiin:
- Multa
- Hiekka
- Ruoho
- Tee
- Mansikkahillo
- Sinappi
- Ketsuppi
- Salaattikastike
- Rypsiöljy
- Kaakao
- Kahvi
- Etikkapunajuuri(liemi)
- Majoneesi
- Appelsiinimehu
- Vadelma (tuore)
- Mustikka (tuore)
- Metsämansikka (tuore)
- Mustaherukka (tuore)
- Punaherukka (tuore)
- Luomiväri
- Meikkivoide
- Ripsiväri (ei vedenkestävä)
- Peitepuikko
- Eyeliner

Ensimmäisen rätin heitin muun pyykin sekaan  60-asteen kirjopesuun. Rättiä en esikäsitellyn sen enempää ja pesussa käytin Vanish Oxi Action jauhetta ja sensitive pesujauhetta.
Tältä rätti näytti märkänä ensimmäisen pesun jälkeen. Osa tahroista oli hävinnyt, osa vaalentunut. Meikkivoide ja tuoremarjatahrat tuntuivat olevan kovimmin kiinni edelleen.

Tämä rätti päätyi myös toiseen pesuun. Tällä kertaa esikäsittelin koko rätin Vanish Oxi action geelillä. Tahroja hankasin kevyesti ja annoin aineen vaikuttaa hetken ennen koneeseen laittoa. Tällä kertaa rätti peseytyi muun pyykin seassa valkopyykki ohjelmalla 40-asteessa. Pyykin pesin vain pelkällä sensitive pesujauheella.
No eipä tuolle rätille oikeastaan mitään muutosta tapahtunut toisessa pesussa, jäljellä olevat tahrat edelleen havaittavissa. Ehkä hieman vaaleampina kuin ennen toista pesua.
Tältä rätti näytti kuivana pyörittyään kuivausrummussa muun pyykin kanssa. No ei tuo pahalta näytä, kuivana jopa näkyneet tahrat ovat kuin kadonneet.
Mutta valoa vasten kuin katsoi rättiä oli näkymä tälläinen. Ei hyvä, siellä ne tahrat edelleen on vaikkakin vaaleampina.

Toisen rätin laitoin likoamaan kädenlämpöiseen veteen jossa ohjeen mukaan annosteltu Vanish Oxi Action jauhetta. Rätti oli liotuksessa tunnin verran jonka jälkeen se päätyi muun  valkopyykin sekaan 40-asteeseen.
Tältä rätti siis näytti liotuksen jälkeen ennen varsinaista pesua. Osa tahroista jo irronnut aika hyvin liotuksen aikana.
Ja tämän näköisenä rätti tuli koneesta. Osa tahroista lähti tälläkin kertaa, osa vaaleni mutta taas esim. meikkivoide oli edelleen kovin kiinni kankaassa.
 Tältä rätti numero 2 näytti kuivuttuaan. Näin katsottuna ei paha.
Valoa varten totuus onkin sitten toisenlainen...

No vielä oli yksi rätti odottamassa pesua, tässä tahrat saivat kuivua pisimpään.
Kolmas rätti pääsi esikäsittelyyn ennen pesua. Rätti käsiteltiin Vanish Oxi Action geelillä, hangattiin annostelukorkilla ja annettiin vaikuttaa hetki. Sen jälkeen rätti paiskattiin koneeseen tumman pyykin sekaan 40-asteeseen. Tällä kertaa pyykki pestiin nestemäisellä sensitive pesuaineella ja koneelliseen lisättiin Vanish Oxi Action geeliä ohjeen mukaan.
Tältä kolmas rätti näytti koneesta tullessaan. Siellä niitä tahroja edelleen on ja tuoremarjatahrat ovat muuttaneet väriään kummallisen sinertäviksi. Osa tahroista kuitenkin lähti tälläkin kertaa jopa meikkitahrat katosi melkeen kokonaan.
 Kolmas rätti oikeastaan aika hyvältä kuivausrummusta tultuaan.
Valoa vasten asettelu kuitenkin paljasti taas "karun" totuuden.

Testasin myös pestä yhden t-paidan jossa oli ruokatahra miehustassa, kuivunut sellainen. Tahran esikäsittelin geelillä ja pesin normaalista nestemäisellä pesuaineella 40-asteessa. Tässäkin kävi niin että tahra vaaleni mutta ei hävinnyt kokonaan.

Yhteenvetona voisin sanoa että tulen varmasti käyttämään nämä saamani testipaketit loppuun mutta tulevaisuudessa tuskin näitä ostan jatkuvaan käyttöön. Vanish Oxi Action geeli tosin oli mielestäni näistä paras ja koska käytän lähes aina nestemäisiä pesuaineita pyykinpesussa olisi tämä geeli siis se tuote jonka ostoskoriin ottaisin jos tahranpoistoainetta kaupasta lähtisin hakemaan. Aineet tehosivat osiin tahroista ihan kiitettävästi mutta esim meikki- ja tuoremarjatahrat tuntuivat olevan tiukimmin kiinni eivätkä tahtoneet irrota edes eri menetelmiä käyttäen. Tosin kuivissa tekstiileissä tahrat eivät näkyneet paljoakaan ja eihän niistä vaatteista valo tule läpi niiden ollessa päällä. Mutta tieto siitä että tahrat siellä kuitenkin on valoa vasten katsottaessa luo kieltämättä vähän fiiliksen siitä että huijaanko nyt itseäni vai mitä? No sen päättäköön jokainen itse. Käsitykseni näistä aineista ei siis juurikaan muuttunut, kalliita mutta eivät silti mitään "ihmeaineita". Toki jos tässä testailun aikana tapahtuu jokin mullistava käänne tulen toki muuttamaan mieleni ja kerron siitä varmasti! =)

4 kommenttia:

 1. siis huippuidis noita omia kangaspaloja käyttää..mieki taidan tehdä samoin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se paketin mukana tullut kangas oli kyllä niin onnettoman pieni että se melkein hävisi jo muun pyykin sekaan. Noille isommille onnistuu sotkeminenkin paljon paremmin. =)

   Poista
 2. Itse käytän oxy action jauhetta valkopyykin ja lakanapyykin kanssa, en muuten...Tahroihin voisin suositella sappisaippuaa, jolla olen saanut paaaljon tahroja pois lasten vaatteista, kun pesen ne 40 asteessa. MAnsikka, mustikka, tomaatti, rasva, ruoho, suklaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sappisaippua onkin oikeastaan ainut tahranpoistoaine mitä olen käyttänyt ja hyväksi myös todennut. Kestovaippailun myötä löytyi tämä aine aikoinaan. Itse olen nyt heittänyt koneeseen tuota vanish jauhetta normaali pyykinpesuun mukaan ja mukavasti raikastaa pyykin kyllä. =)

   Poista

Kiitokset kommentistasi!