2. elokuuta 2013

Pilkkuja

Reilu viikko sitten kävin naapurissa kahvittelemassa eräillä kutsuilla jotka liittyivät terveys-, kauneus- ja kodinhoitoalaan. Itse kutsut eivät houkutelleet minua pätkääkään mutta en kehdannut olla menemättäkään koska paria päivää aikaisemmin oli naapurin rouva käynyt esittämässä kutsun ihan meidän kotiovella.

Ja sitten siihen ainaiseen ongelmaan. Mitään sopivaa vaatetta ei tietenkään ole sillä hetkellä kun pitäisi johonkin lähteä. No äkkiä joku lehti käteen, kaavat piirtoon ja kangasta silppuamaan. Tällä kertaa kaava löytyi SK 5-6/11 lehdestä. Kankaaksi nappasin KVK :sta joskus tilaamani pilkkutrikoo. Koska kangasta oli vähän naftisti leikkasin palaset vähän miten sattuu. Ja sitten vaan ompelemaan ja paria minuuttia ennen lähtöä oli mekko valmis. 
Piirtämäni kaava osoittautui vähän isoksi joten vähän piti korjailla ja säätää että mekosta tuli sopivampi. Ja nyt vasta muistin että mekon eteen, tuohon rinnan kohdalle olisi kuulunut tehdä rypytys, no eipä tuo haittaa tahtia. Ehkä sitten seuraavaan mekkoseen teen senkin sillä pienellä muokkauksella tästä tulee kyllä kiva sen on jo tämä ensimmäinen tekele todistanut. Mekolla on naapurissa kyläilyn lisäksi jo istuttu iltaa ystäväperheen kanssa, kyykitty puutarhassa ja käyty helmat hulmuten pyöräilemässä. =)


Puutarhassa kyykkimisestä puheen ollen, meillä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa kokeilussa kasvattaa taimet Ikea-kasseissa. Ikea-kassi puutarha onkin osoittautunut oikein toimivaksi vaikka ei tuo nyt kauneimmasta päästä olekaan. Yrttejä, salaattia, porkkanoita, paprikaa, tomaatteja ja kurkkuja on näissä kasvateltu ja aika hyvältä vaikuttaa. Vähän turhan myöhään istutettiin siemenet keväällä, mutta hyvin ovat taimet kasvaneet ja satoa odotellaan jo. =) Tässä muutama päivä sitten nappaamiani kuvia.
Sieltä ne kurkut ja tomaatit putkahtelee. Itseäni en ole tosiaankaan koskaan pitänyt minään viherpeukalona, yleensä olen saanut kaikki kukat yms. vain kuolemaan. Joten tämä on siis jo suuri saavutus että nämä ovat tässä mallissa. Ja meidän esikoinen on toki myös ihan innoissaan tästä sillä alunperin hänen halustaan tämä puutarhakokeilu aloitettiinkin.

Ja löytyy omasta pihasta myös muita herkkuja. Herukat ja vadelmat jo kypsiä, omenoiden kypsymistä odotellaan jo kovasti, pojat tosin eivät millään malta joten menee ne omenat vähän raakanakin. =)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

Kiitokset kommentistasi!