24. lokakuuta 2013

Kaksi kukkopilliä pehmeissä neuleissa

Pyörähdin tässä taannoin yhdessä kaupungin kirppareista. Jotain pientä tarttui mukaan tälläkin kertaa.
Ensin löytyi tämä mainio lasten loru-/ runokirja, Kaksi kukkopilliä. Hintaa kirjalla oli huimat 50 senttiä. Kirjassa on veikeitä loruja ja runosatuja. Lisäksi kirja on kuvitettu ihanin mustavalkopiirroksin. Tykkään kovasti

Toisena kirjalöytönä mukaan lähti Pehmeitä neuleita-kirja.
Ihana 70-luvun loppupuolella julkaistu opus, hintaa tällä kaksi euroa.

Kirjan kuvat on niin retroa että!
Oikeasti ihastuin kirjan selkeisiin ohjeisiin ja kuviin. Kirjasta löytyy ohjeita moneen lähtöön, silmukoiden luomisesta erilaisiin neuletekniikoihin. Kirjan lopussa on myös ihan neuleohjeita. Tästä löytyy varmasti helposti apua kun välillä pätkii todella pahasti vaikka kuinka olisi neulonut, minulla ainakin.

Siivottiin lopulta myös pois meidän ikeakassi-puutarha talven tieltä. Samalla nostin viimeiset porkkanat.
Oman puutarhan antimista saadaan nauttia vielä myös tomaattien muodossa.
Ennen ensimmäisiä pakkasia pelastettiin vielä raa´at tomaatit sisälle. Kellarin nurkkaan vihreinä häpeämään. Ja nyt pikkuhiljaa punaposkisina pääsevät yksi kerrallaan syötäviksi.
Ja lopuksi vielä kuva meidän vanhasta rouvasta. Tai oikeastaan neidistä! Joulukuun loppupuolella hän viettää jo 11-v. synttäreitään, aikast mammasti! Mitkä lie vaihdevuodet iskeneet häneen kun osaa nykyään lähinnä ärsyttää tempuillaan meitä. Kun on sisällä haluaa ulos. Ja kun on ulkona, haukkuu ja haluaa sisälle. Ja vanhuus ei tule yksin koirallekaan, pitkän lenkin jälkeen on mammasti niin loppu että hädin tuskin jaksaa nousta rappuset ylös että pääsisi iltapissalle. Voi meidän karvakuonoa!

Tämä rouva viettää taas loppuviikon enemmän tai vähemmän työmaalla. Viikonloppuna vietetään kankaidenyötä joten kaikki joukolla valvomaan! Itse olen kyseisen yön töissä joten jos sieltä käsin pääsisi muutaman kerran edes koneella käymään. Lisäksi kesäaika päättyy tulevana viikonloppuna, muistakaahan siirtää siis kellot oikeaan aikaan! Itsellä "onni" suosi tässäkin asiassa kun saan viettää tunnin kauemmin työmaalla yövuoron ansiosta.

Mutta oli niin tai näin, mukavaa loppu viikkoa kaikille! 

2 kommenttia:

Kiitokset kommentistasi!