9. lokakuuta 2013

Kehyskukka

Kauan sitten ostin muutaman kukkaronkehyksen ajatuksella että kukkaron tekoa on kokeiltava. No tähän asti se on jäänyt ajatuksen tasolle. Viime viikonloppuna päätin kuitenkin kokeilla kyseistä hommaa. Tässä siis ensimmäinen tekemäni kukkaro metallisella kehyksellä.
Vaikka kaapit on myös täynnä kuviollisia puuvillakankaita halusin samaan syssyyn kokeilla tehdä kukkaron niin että brodeeraan siihen jonkin kuvan. Valitsin päälikankaaksi siis Ikeasta joskus kauan sitten ostamaani mustaa perus"lakana"puuvillaa. Ensin tein siis kuvan ja leikkasin siitä kaavalla sitten sopivan kokoisen palan.
Kukkaron vuoreksi valitsin kukkapuuvillan jonka olen äidiltäni joskus saanut. Sitten vaan ompelin kukkaron kasaan ja aloin kieli keskellä suuta sovittaa sitä tuohon kehykseen. Kontaktiliiman käryssä ja hohtimien kanssa vähän aikaa heiluttuani lopputulos oli yllä näkyvä "teos". =)

Aika kivasti onnistui tämä ensimmäinen, ihan pieni klommo tuli vain yhteen kohtaan kehystä. Kehyksiä on ehdottomasti nyt hankittava lisää ja harjoiteltava tätä hommaa lisää. Toisesta tekeleestä en edes kehtaa tänne sitten kuvaa laittaa. Siinä oli erimallinen kehys ja se projekti oli jo tuhoon tuomittu heti alkuunsa. Tosin se toimi hyvänä stressinpoistajana sillä lopulta se kehys näki vähän vasaraakin kun ei meinannut minua totella. No pojat saivat kauppaleikkiinsä yhden esineen lisää taas sillä kyllä sekin kaukaisesti kukkaroa muistutti, rumaa sellaista! =)

14 kommenttia:

 1. On kyllä hieno :) Itsekin tilasin just kehyksiä ja pitäisi jossain vaiheessa kokeilla noidenkin tekoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) Tämä on aika koukuttavaa touhua kyllä.

   Poista
 2. Tosi kaunis! Ihana brodeeraus =)

  VastaaPoista
 3. ompas kaunis. meikäläisen kukkaroinnista tuli ihan fiasko just noiden reunojen taittelujen kanssa. aika tarkkaa puuhaa etten sanos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) Kyllä tuo tosiaan hermoja vaatii että saa ne kehykset paikalleen. Itse aion ainakin harjoitella muutaman vielä kunhan saan lisää kehyksiä ensin.

   Poista
 4. Aivan järjettömän hurmaava! Pitäisiköhän itsekin kaivaa tuolta kaapin perältä nuo kehykset ja tehdä pitkästä aikaa kukkaro. Kiitos sinun muistin, että minullakin yhdet sellaiset käyttämättömät on...

  VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi!