23. lokakuuta 2013

Kultainen lintu

Hellou! Muutamalta suunnalta tuli jo kyselyitä missä tämä rouva luuraa kun blogin puolella on hiljaista. Täällä ollaan vaikka tuntuu että tämä pimeys ja kylmyys meinaa viedä hengen tai no järjen nyt ainakin. Nyt on käsillä aika vuodesta mitä inhoan kaikkein eniten, hyi yök!

Käsityörintamalla on painopiste ollut lähinnä neulomisessa. On valmista ja keskeneräistä, kyllä ne tännekin ilmestyy taas jossain vaiheessa ihan varmasti. Ukkelin mielestä teen koko ajan jotain mutta itsellä on vain sellainen olo että pää ottaa kierroksia alati syntyvistä ideoista, kädet ei vaan saa mitään aikaiseksi. Lisäksi palkkatyöt haittaavat vapaa-aikaa aivan liikaa, joka viikkoinen lotto on taas vetämässä jotta tähän akuuttiin vapaa-ajan puutteeseen saisi jotain helpotusta. =)

On meidän harmaaseen arkeen silti ilmestynyt yksi hauska tapaus, tai näin jälkeenpäin viisastuneena kaksi tapausta joiden toimintaa on nyt seurattu meidän tontilla. Noin kuukausi sitten pihalle ilmestyi tämän näköinen kaveri:
Ihmeteltiin että mikä ihme lintu tuo oikein on kun näytti ihan fasaanilta, väritys ei vaan sopinut ollenkaan siihen "tavalliseen" fasaaniin mitä nyt yleensä näkee. Päivästä toiseen tämä tyyppi vietti aikaa meidän pihapiirissä. Taisi raukka myös humaltua syötyään mädäntyneitä omenoita kuusiaidan alta, niin kummallista käytöstä hällä oli välillä.  No päivääkään ei kulunut että ukkeli ei olisi etsinyt ja tehnyt näköhavaintoja tästä kaverista. Ukkeli kun on vielä niin hassu kaikkien elukoiden perään että hänelle tuli tietenkin kauhea murhe siitä miten tämä "yksinäinen susi" nyt pärjää kun ilmat kylmenee ja saako se nyt tarpeeksi edes ruokaa.

Sitten yhtenä päivänä lintua ei enää näkynytkään. Ja voi sitä surkuttelun määrää kun jouduimme vaan arvailemaan mihin surman suuhun tämä tipunen oli joutunut. Kului päiviä, aika montakin kun ukkeli tuli ilmoittamaan että lintu on palannut tosin hieman muuntautuneena.
Tästä alkoikin armoton salapoliisityö että mikä ihme tämä kaveri oikein on. Googlen, facebookin ja puskaradion avulla selvisi että kyseessä on keltakultafasaani. Aikasten komea etten sanoisi. Pienoisen pohdinnan ja yhden puhelun avulla selvisikin että tämä komeus on karkuteillä meidän naapurustosta. Ja selvisi tosiaan sekin että näitä oli siis ollut kaksi yksilöä, ensimmäisen kuvan nuorempi kukko ja sitten tämä vähän vanhempi väriläiskä. =)  
Selvisi samalla myös että tämä lintu ei ihan pienistä palele. Naapuri totesi että jos tämä kaveri ei meitä haittaa niin se saa hänen puolestaan jäädä vaikka meidän pieneen metsään asustelemaan. Tämän kiinni ottaminen on meinaan kuulemma aika haasteellista hommaa, vikkelä kaveri on tosiaan, kuvaamisestakaan meinannut tulla yhtään mitään. Tuolta meidän tontin nurkasta on tämä kaveri tosiaan löytynyt paikan itselleen, ruokaa on viety että ei nälkään kuole. Jonkin näköinen tuulensuoja olisi kuulemma hyvä olla, katsotaan joutuuko isäntä vielä nikkaroimaan jos kukko päättää nyt oikeasti asettua meille. =)
 Ja nyt puuttuu enää tältä komealta kukolta se kana kananen! =D

11 kommenttia:

 1. Hyvä, että mysteerilinnun tai siis lintujen tarina selvisi.

  VastaaPoista
 2. meilläpä kävi tänään sellanen harjalintu. mutta nuo ois ollu kyllä paaaaaljon kivempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on naapurustosta ilmeisesti kissat vähentyneet ja meillä ei tällä hetkellä omia kissoja niin pihaan on ilmestynyt kaikenlaisia lintuja. Ja itse on vissiin tullut niin vanhaksi jo kun ehtii noita lintuja kytätä. =) Ensimmäinen punatulkkukin jo nähtiin tuossa yksi päivä.

   Poista
 3. No vau, on kyllä komiat linnut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tuota katselee ihan mielelläään. =)

   Poista
 4. Ompas tosiaan komeita lintuja. Kyllä näitä kelpaa seurailla :) Meillä käväisi käpytikka lintulaudalla viime viikolla, ja olihan siinä lapsilla (ja aikuisillakin) ihmettelemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pihassa on myös yksi käpytikka, varsinainen terroristi-risto! Tuntuu että se käy hakkaamassa jokaisessa puunrungossa ihan vaan kiusallaan. Tai sitten se miehistelee ja rummuttaa ihan innoissaan että tämä piha on hänen reviiriään. =)

   Poista
 5. Upeat fasaanit olettekin saaneet vieraaksenne.

  VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi!