28. marraskuuta 2013

Rumat pipot

Aika ajoin sattuu kohdalle se päivä käsitöitä tehdessä että yrityksestä huolimatta tekeleistä tulee maanantai kappaleita, täyttä sutta ja sekundaa ja hommat ei mene niin kuin strömsössä. Nämä pipot oli sellaisia, nämä valmistui jo kuukausi sitten. Hetken mietittyäni päätin kuitenkin paljastaa nämä tekeleet myös täällä blogissa sillä niinhän se on että tekevälle sattuu.
Näissä meni kaikki mahdollinen pieleen kankaiden leikkaamisen jälkeen. Kone katkoi langat sen sata kertaa brodeerauksen aikana jättäen kuviin aukkoja. Kuvien kohdistus meni päin honkia ja pipoja kasaan ommellessa tuli sellainen olo että en osaa enää sitäkään tehdä. Loppujen lopuksi pipot taisi muistuttaa enemmän pannumyssyjä mutta lapset olivat siitä huolimatta onnesta soikeina. Se riitti kun kuvissa oli isin auto (ukkelilla tosin ei ole monsteri autoa mutta punainen auto kuitenkin) ja pappan traktori, muulla ei niin väliä sitten ollutkaan. =)
JA MUISTAKAA KÄYDÄ OSALLISTUMASSA KINKKUKISAAN! OSALLISTUMAAN PÄÄSET TÄSTÄ!

14 kommenttia:

 1. Jos yhtään lohduttaa, niin en yhtään tajunnut mikä pipoissa meni vikaan, ennenkuin kerroit. Enkä heti sen jälkeenkään kun kerroit. Kannattaa vaan uskoa positiivista käyttäjäpalautetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä lohduttaa! =) Itsellä kun on se paha vika että sitten näkee vain ne tehdyt virheet eikä sitä kokonaisuutta.

   Poista
 2. Niin kivannäköiset. Ei se aina lopputuotoksesta näy, vaikka työvaiheissa tökkis pahemman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) Totta ja tässä tapauksessa lopputulos oli että lapset olivat tyytyväisiä ja se on kuitenkin tärkeintä!

   Poista
 3. Aivan ihanat pipot! Ei kyllä uskoisi että brodeeraamisessa olisi mennyt mikään vikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kantapään kautta tuli vähän opittua mutta ensi kerralla on taas viisaampi! =)

   Poista
 4. Mutta kerrohan kateelliselle millaisella koneella sie tuollaisia Jontikoita olet taiteillut?? Enhän minä muuten, mutta kun sattuu olemaan aivan henkeen ja vereen jontikka mies tuo pienempi poikani :-) Toki ihan sillä perusteella tuskin uutta ompelukonetta lähden hankkimaan... Vai olisiko se hyvä syy miehelle: "sillä koneella voi ommella semmoisia jontikoitakin..."...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! =) Minulla on Brother Innov-is 900 brodeeraava ompelukone millä näitä kuvia teen. Tämän linkin takaa löytyy tietoa: http://www.johafinland.fi/brother/tuotteet/innovis900.htm. Koneesta on jo pari päivitettyä versiota tullut myyntiin tämän minun mallin jälkeen. Joskus innostun tuolla noita kuvia tekemään, ihan kiva lisä ompelukoneessa, tosin näiden kanssa saa myös hermonsa aivan riekaleiksi kun hommat menee välillä vähän toisin kuin on aatellut.

   Poista
 5. Ihan kivalta koneelta vaikuttaa jaaikas paljon alkoi kiinnostamaan. Ompelukoneen hankinta tulee tässä varmaan ajankohtaisesksi piakkoin, kun tuo pfaff vanhus on alkanut jo vähän näyttämään väsymisen merkkejä. Noista brosyyreistä ei ihan selvinnyt koneen syöttäjä tyyppi. Itselläni kun on ollut tuo kaksois syöttö niin sitä tulisin ihan varmasti kaipaamaan seuraavassakin koneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksoissyöttöä tässä minun koneessa ei ole, en edes tiedä onko muilla kuin pfaffilla tämä vakiona olemassa. Brotherin koneisiin on käsittääkseni saatava erillinen yläsyöttäjä ja maksaa todennäköisesti maltaita. Uusien koneiden hankkimista kannattaa tosiaan harkita tarkoin. Tämä minun konehan on kiva siitä kun se on tälläinen kombo, nuo paremmat brodeerauskoneethan on älyttömän kalliita. Itsellä on myös tuo peruskirjontaohjelma tietokoneella minkä avulla saan muunnettua noita kuvia oikeaan muotoon kun netistä niitä saa aika paljon ilmaiseksi. Tosin tuo ohjelma on investointi jo itsessään, se maksaa koneen päälle useamman satasen vielä. Itse olen koneesta tykännyt, mutta nämä on niin makuasioita kuka tykkää mistäkin joten enempää en lähde kehumaan. =) Tärkein fakta löytyy varmasti noista esitteistä ja parashan olisi jos pääsisi kokeilemaan konetta ennen ostopäätöstä. Onnea tulevaan koneen hankintaan siis kun se tulee ajankohtaiseksi! =)

   Poista
 6. Syöttäjästä sain ainoastaan sen selville, että on "erittäin tasaisesti syöttävä 7-osainen syöttäjä...". Mutta minullahan onkin juurikin noiden brother koneiden myyjän sähköpostiosoite tallessa omassa postissani, joten eiköhän asia selviä, kun häneltä kysäisen! Se seuraava malli olis aika "haitek", se 1250, mut hinta tuplaantui heti sit, kun vilkaisinkin vain :-) Onneksi en jäänyt tuijottamaan, kamala millaiseksi hinta sitten olisi noussut ;-)

  Ai niin ja berninan koneissa on kuulema joku yläsyöttäjäkin, mutta mulla on mennyt berninoihin maku ihan todella, kun peitetikin kanssa jonkin aikaa tappelin. Silloin kokeilin hetken brotherin peitetikkiä ja se oli muovisesta nitinästä huolimatta idioottivarma kone, siinä joutui oikein etsimällä etsimään ja kääntää säädöt persiilleen, et sen koneen sai tekeen hyppytikkiä. Berninaa taas en saanut kunnolla pelittämään itselläni lainkaan vaikka valehtelematta suomen parhaat neuvojat oli mulla apuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse muistan kanssa kun lähettelin s-postia suuntaan jos toiseen kun koneita hankin. Ja kyllä se kannattaa, ihan jo rahallisestikin.
   Nuo hifistely koneet on tosiaan sen verran kalliita että sitten pitäis jo tosiaan tehdä enemmänkin noita kuvia että kannattais hankkia.
   Itellä on kolme brotherin konetta, kaikki on toiminut oikein hyvin. Ensimmäinen ikioma kone oli marketin halpis romu ja edelleen teen sillä oikeastaan kaikki applikoinnit. Itellä myös tuo brotherin peittari käytössä ja tykkään kovasti! Toimii (lähes) kuin junan vessa ja ei tosiaan ole kovin ronkeli lankojen yms. suhteen. =)

   Poista

Kiitokset kommentistasi!