29. joulukuuta 2013

Pientä joululahjontaa, jotain neulottua!

Joulu on ehdottomasti lasten juhla, meillä ainakin. Jo vuosia sitten on sovittu että aikuisten kesken ei lahjoja vaihdeta. Tästä tosin lipsutaan enemmän tai vähemmän aina, hups! Tänä vuonna päätin taas poiketa sovitusta ja jotain pientä väkertää vaikka flunssa meinasi nujertaa väkisin minut. Ja tuttuun tapaan piti lahjoja alkaa väsätä pari viikkoa ennen aattoa jotta tulisi sopivan kiire niiden kanssa.

Koska lapset tunnistavat äitinsä tekemät käsityöt niin heille ei tarvitse paketteihin mitään itsetehtyä kääriä ilman että se horjuttaisi vankkaa uskoa joulupukkiin. Heidän kanssa pääsee siis helpolla kun voi lahjat ostaa vain kaupasta ja osan  näistä toiveista jakaa myös sukulaisille. Minun veljeni kuuluvat esimerkiksi tähän joukkoon jotka muistavat aina lahjoa meidän poikia. Veljilläni ei ole vielä kummallakaan omia lapsia joten päätin kiitoksena poikien lahjoista neuloa molemmille uudet villasukat lämmittämään palelevia varpaita.


Sukat on varioitu Novitan Ruotosukka-ohjeesta. Lankana molemmissa Novitan 7-veljestä ja Dropsin Karisma.

Mamma ja pappa saivat myös pienet neulotut jutut jouluaattona ommeltujen lahjojen lisäksi.
Reunimmaiset joulupallot sai mamma, keskimmäinen jäi meille kotiin pojille. Mamman pallot neuloin Novitan ohjeella ja lankana Nalle. Pallot täytin vanulla.
Pappan rommipullo sai päälleen pipon ja kaulaliinan, housut olikin jo valmiina ostettaessa. Nyt tarkenee niin pappa kuin pullokin kun tästä pienet napsut siipasee saunaa lämmittäessä. Myös pullon asusteet on neulottu Nallesta. Ohje näihin löytyi Dropsin sivuilta.

Ja jotain neulontaan ja virkkaukseen liittyvää oli osa omista lahjoistanikin mitä sain. Kaikki nämä kolme kirjaa on ollut hankintalistalla jo kauan ja nyt sain ne kaikki itselleni. Ihania, näitä selatessa meni jo tovi tuossa joulunpyhinä.


Myös ompelukoneelle ehdin hetkeksi istahtaa ennen joulua, niistä lisää seuraavassa postauksessa.

7 kommenttia:

 1. Meillä aikuiset "auttaa" joskus tonttuja ;) Itse ompelin miehelle essun, jonka ompelemisesta lapsetkin tiesivät - ainut ongelma oli se, että miten selitän sen että joulupukki sitten sen lahjan tuo... joten kerroin että lahjat lähetetään etukäteen tontuille, että pukki sitten tullessaan ne tuo ;) Sama selitys meni läpi mun äidin kutomien villasukkien kanssa, jotka paketista paljastui, meidän 4v huusi heti että mummo on nuo tehnyt äidille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pojat ei kyllä yhtään ihmettele vaikka muut saisivat minun tekemiä juttuja. Eivät ihmettele ja kysele mitään! Olen kyllä sanonut että joulupukki on pyytänyt vähän auttamaan lahjojen teossa... =)

   Poista
 2. Meilläkin on sanottu että tonttu hakee :) Esikoinen on jo hoksannut, että meillä käynyt joulupukki on pappa. Tänä vuonna pukki ei erinäisistä syistä johtuen käynyt, vaan lahjat ilmestyivät kuusen alle meidän ollessamme joulusaunassa. Tytöt jopa kuulivat kulkusen kilinää saunomisen aikana! (Noh, minä ehdin saunaan vähän myöhässä...) Tuntuu, että tämä vain vahvisti uskoa joulupukkiin. Huolimatta siitä, että pukki toi tädin neulomat villasukat ja äidin neulomat lapaset.

  VastaaPoista
 3. Unohdin ihan: ihanat lahjukset olet saanut ja tehnyt! Villasukissa on hauska pintaneule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa vaihtelua tehdä välillä tuollaisia sukkia. Meillä ei pukki ole käynyt fyysisesti paikalla, lahjasäkki löytyi tälläkin kertaa kuistilta. Poikien kanssa aina arvuutellaan että miten pukki on säkin tuonut, varsinkin tänä jouluna kun ei ollut lunta. Tosin pojat ihmetteli taas että kuinka muistamaton pukki oikein on kun lahjoja oli jätetty kolmeen eri paikkaan (kotona, mummulassa ja mammalassa) tänäkin vuonna. =)

   Poista

Kiitokset kommentistasi!