30. joulukuuta 2013

Pientä joululahjontaa, jotain ommeltua!

Ja nyt vähän niitä ommeltuja lahjoja. Pieniä juttuja mutta kuitenkin...
Ihana maatuska-trikoo on huudellut minua jo kauan kangaskasasta. Tätä oli niin reilu pätkä että siitä lohkaisin lahjoihin myös pienen palasen. Omalle äidille ruttu-pipo ja Buff-huivin tapaan tehty putkihuivi, tosin tämä ei ole saumaton versio! Isoveljen parempi puolisko sai myös samanlaisen huivin ja omalla kaavalla (minun käden mukaan piirretyllä) tehdyt lapaset jossa vuorina tuota samaa harmaata fleeceä kuin huiveissa.
Maatuska-trikoo on tilattu Pehemiältä.
Oma isä sai pipon ja putkihuivin. Tämä Nestori ja norppa -trikoo on myös Pehemiältä peräisin. Pipossa on fleeceä vuorina. Pipon kaava on SK 9/13 lehdestä.
Mamma ja pappa saivat myös tälläiset tontut lahjaksi. Palloneulos Majapuulta ja tontun nassut applikoitu velourista. Kaava näihin löytyi tästä ihanasta kirjasta: KLIK! Kaavaa suurensin oman maun mukaan sopivaksi.
Mummu sai kaulahuivin jonka leikkasin summissa. Toiselle puolelle tuli Majapuun ruutuneulos ja toiselle omasta Shelly-tunikasta ylijäänyt kuviotrikoo. Toiselle pitkälle sivulle ompelin vielä kankaiden väliin punaista mini-pompom nauhaa.
Niin ja leivottiin me joulupipareitakin, reippaana äitinä hain taikinan kaupan pakaste-altaasta. Pojat halusi koristella näitä myös lahjaksi asti. Sellofaaniin käärittiin piparit isovanhemmille ja enoille. Jopa kissat ja koira saivat omat piparit, koiramuotin puuttuessa sai Nappi-koira possupiparin joka koristeltu koiraksi. =)

12 kommenttia:

 1. Hienoja lahjoja - niin tässä kuin edellisessäkin postauksessa! Nuo tontut ovat tosi suloiset! Tein joskus piparitaikinan itse, mutta kun huomasin pakastealtaasta löytyvän olevan vähintään yhtä hyvää, en enää viitsinyt. Meillä pipareita ei edes koristella, koska lapsi ei tykkää koristeen mausta (en kyllä käsitä, miten niin voi olla). Että hyvillä mielin pakastealtaalle vaan, kun noin kaunista jälkeä syntyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä ilman koristeluja piparit jäisi kyllä varmaan syömättä, tosin jos kaapista ei muuta makeaa löytyisi niin kyllä ne ilman koristuksiakin varmasti häviäisi parempiin suihin. =) Ja Kaupan taikina on tosiaan ihan kelpo tavaraa, sekin maistuu raakana kaikkein parhaiten!

   Poista
 2. Hienoja juttuja olet tehnyt. Ja nuo tontut on tosi hauskat :D Minä yritin tehdä munattoman, maidottoman ja vehnättömän taikinan ja ei ihan mennyt nappiin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuulostaa tuollaisen taikinan tekeminen aika haasteelliselta tosiaan, huh!

   Poista
 3. Kivoja lahjoja ja niin aitoja ja ajalla sekä hellyydellä tehtyjä. Mukavaa alkavaa Uutta Vuotta sinulle, perheelle ja lukijoillesi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Hyvää uutta vuotta myös sinulle! =)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa uutta vuotta ja suoria saumoja vuoteen 2014. Nuo tontut olivat mainiot!!! Voi kun ensi jouluna muistaisi käydä täällä hakemassa inspistä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää alkanutta vuotta myös sinulle! Varsinaisia lupauksia en koskaan oikein tee uudelle vuodelle, nyt ainoastaan päätin että jos yrittäisi aloittaa noiden joululahjojen valmistamisen vähän aikaisemmin kun kaksi viikkoa ennen aattoa! =)

   Poista
 6. Söpöt tontut ja hieno toi maatuska setti :)

  VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi!