28. tammikuuta 2014

Melkein ainakin 200 ruutua

Viime viikolla sain käsiini kauan haluamani kirjan. Ensimmäinen suomenkielinen painos oli myyty loppuun jo aikaa sitten ja mietin jo englanninkielisen version ostamista. Onneksi en ostanut sillä myyntiin tuli toinen suomenkielinen painos. Tästä kirjasta on siis kyse.
Ennakkoon jo tiesin että kahta sataa erilaista ruutua kirja ei sisällä mutta pitkälle toista sataa kuitenkin. Yli 200 mallia on siis tarjolla, osasta malleista vaan eri väriyhdistelmillä. Tykkään kovasti, kirjan ohjeet on helppo lukea ja kirja sisältää myös hyvät perusteet virkkauksesta kuvien kanssa.

Halusin kirjan koska palavirkkaus on yksi oma "suosikkilajini". Yksittäisiä paloja on kiva ja nopea tehdä ja paloja yhdistämällä saa tehtyä vaikka ja mitä. Muutaman ohjeen kerkisin jo parina iltana kokeilla.
Kirjassa on maininnat myös siitä minkä kokoisia paloista tulee eri kokoisilla koukuilla tehtynä. 4 mm koukulla ruudun sivun pituudeksi tulee 15 cm. Itse käytin testailuun 2 mm koukkua ja Novitan Kotiväki-lankaa. Näin ruudun sivun pituudeksi tuli noin 8,5 cm. Isommalla koukulla ja paksummalla langalla voisin virkata useamman palan peräkkäin. Pienellä koukulla ja ohuella langalla en pysty oikeastaan tekemään kuin yhden palan kerrallaan sillä sitten on jo sormet niin kipeät että pakko lopettaa. Ehkä noita jämälankakeriä saisi taas näihin hukattua. Tämä on oikein mukavaa puuhaa, kannattaa kokeilla!

Laitetaanpa tähän loppuun vielä vastauksia jo pari kuukautta saamaani haasteeseen. Ja koska olen nyt laiskimus-tylsimys niin vastaan vain saamiini kysymyksiin.

Sain haasteen harakan lauluja-blogin Minnalta. Kiitos tästä!

Haasteessa piti:
1. kertoa 11 asiaa itsestään
2. vastata 11 kysymykseen, jotka haastajasi on valinnut
3. keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
4. valita 11 blogia jossa on alle 200 lukijaa
5. kertoa, kuka sinut on haastanut, ja kenet sinä haastat
6. palloa ei heitetä takaisin. 

Mutta kuten jo sanoin olen nyt tylsä ja en laita haastetta eteenpäin mutta vastaan kyllä Minnan esittämiin kysymyksiin. Ne ovat tässä:

1. Oletko välineurheilija?

-Ehkä vähän. =) Käsitöitä tehdessä olen ainakin huomannut tämän. Huomattavasti mukavampaa tehdä kun välineet on itselle sopivat. 

2. Etenetkö kurinalaisesti to do -listalla, vai seuraatko hetken mielijohdetta?

-En todellakaan etene kurinalaisesti, kaikkea muuta. Mutu-tuntumalla usein mennään.

3. Teetkö tarpeellista tavaraa, teknisestä kunnianhimosta vai jostain muusta syystä?

-Tarpeellista tavaraa on valtaosa tekeleistä, esim. käyttövaatetta lapsille ja itselle. Tokihan itseään pitää myös haastaa oppimaan jotain uutta välillä. Toisaalta välillä on hauska tehdä jotain ei niin tarpeellista, ihan vaan tekemisen ilosta!

4. Minkä uuden taidon tai tekniikan haluaisit opetella?

-Kirjoneuleita olisi kiva oppia tekemään oikein kunnolla. Lisäksi ompeluhommissa on varmasti monta kikkakolmosta vielä oppimatta.

5. Mikä estää?
-Varmaan vain oma saamattomuus...

6. Minne menee ylituotanto?

-Varsinaista ylituotantoa harvoin syntyy, "ylituotanto" lähtee lahjaksi läheisille,  ystäville ja heidän lapsille.

7. Teetkö siinä sivussa vai keskitytkö juuri tekemiseen?

-Sekä että. Ommellessa keskityn yleensä paremmin kun silloin fyysisesti on oltava koneiden lähellä omassa ompeluhuoneessa. Ja yleensä en malta lopettaa ennen kuin saan työn tiettyyn pisteeseen asti tehtyä. Neuloa ja virkata voi melkein missä vaan ja työn keskeyttäminen ja jatkaminen on näin helpompaa.

8. Suurin käsityöhaaveesi?

-Ehkä joku suuritöisempi neuletyö. Haave lähinnä siinä mielessä että saisin projektin saatettua loppuun asti ja neuleesta tulisi ihan pidettävä vielä. =)

9. Mistä tekemästäsi olet tähän mennessä ylpein? 

-Niitä on varmasti paljon. Pienetkin onnistumiset tuovat itselle hyvän mielen. Sydäntä lämmittää ehkä eniten kun omat lapset kehuvat jollekin että heillä on äidin tekemä vaate päällä.

10. Mitä aiot seuraavaksi?

-Ai kamala, alkuvuosi on ollut sellainen että on tullut aloitettua sata ja yksi projektia, mikään ei tosin tunnu valmistuvan. Ehkä tuolle ukkelille pitäisi se syntymäpäivälahja väsätä...

11. Mikä on elämäsi optimistisin teko?

-Hankkia lapset. Kyllä he ovat elämän suola ja sokeri! <3

Ehkä seuraava postaus sisältää sitten taas jotain valmistakin hommaa. Vuodenalusta on aloitettu tosiaan yhtä sun toista ja jatkettu vanhoja keskeneräisiä. Palaillaan! =)

2 kommenttia:

  1. Mä katsoin että kumman tuttu toi blogi mistä olet haasteen saanut, luenkohan mä sitä... en ehkä ole ihan terässä tänään ;) Kiitos kun vastasit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha haa! =) Sattuuhan näitä, itsellekin! Kiitos itsellesi, kivoja kysymyksiä olit laittanut.

      Poista

Kiitokset kommentistasi!