22. syyskuuta 2014

Tilkuista täkki

Pimenevä syksy tekee tuloaan joten oli aika sukeltaa tilkkulaatikon uumeniin ja pistää kankaita silpuksi. Syntyi tilkkutäkki, tai -peitto johon voi kietoutua kylmää pakoon.


Tilkut leikkasin 15x15 cm kokoisiksi. Laiskuuttani en jaksanut mitään tukikankaita tässä käyttää, saumuroin vain palat yhteen. Vähän jostain kohtaa palat kurputtaa, mutta eipä tuo ole käyttöä haitannut. Peiton taakse laitoin valkoista fleeceä joka on kirpparilöytö. Aivan uudesta paketissa olevasta fleecepeitosta maksoin kokonaisen euron. Peiton reunan kanttasin musta-valko raidallisella trikoolla. Parista kohtaa tikkasin vielä osat kiinni toisiinsa.


Tämän alla on jo nukuttu niin päivä- kuin yöuniakin. Ainut huono puoli on että tämä yksi peitto ei riitä millään kaikille. Pitänee siis ommella muutama lisää että kaikki saisi omansa!

8 kommenttia:

 1. Hieno! Mulla on suunnittelun asteella sama. Kerään kankaanpaloja ja pieniä vaatteita sillä silmällä,että tuosta sitten vetäisen parit ruudut peittooni.. Milla muhii,että tekisin suorakaiteen mallisia pötköjä,joissa vois olla mukana eri mittaisia mutta saman levyisiä suikaleita ja ne pötköt sitten yhdistäisin. Saattaisi olla helpompi tehdä,kun voisi laittaa isompaakin kappaletta sekaan. Haaveita,haaveita... Maria

  VastaaPoista
 2. Ihana ja värit <3. Mie haluaisin tälläisen itselleni televisioviltiksi. Täytynee aloittaa tilkkujen keräys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) Meidän kuopus on ominut tämän täysin itselleen, täytyy tehdä pari lisää että kaikille olisi omat... Mulla on näiden kankaiden kanssa sellainen dilemma että en meinaa osata käyttää loppuja mitenkään kun kankaasta on jo jonkun vaatteen tehnyt. Mm. tällä tavalla yritän opetella hyödyntämään noita jäljelle jääneitä kankaita.

   Poista
 3. Ai nämä oikein kirjavat jutut ovat minun lemppareita.

  VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi!